У Закарпатському музеї можна продегустувати леквар
У селі Ботар Виноградівського району Закарпатської області діє унікальний зал для дегустації леквару. Село Ботар знамените тим, що там зберігають десятки традиційних рецептів цього продукту. Як повідомляють місцеві ЗМІ, у музеї також представлені солодощі з різних країн світу. Леквар, взагалі-то, являється стравою угорської кухні, яке полюбилося і «прижилася» на Закарпатті. По суті, це сливове варення, приготоване за спеціальним рецептом.
Чим же цікавий справжній леквар і розповідають у музеї Ботар.
Крім декількох варіантів цієї страви в дегустаційному залі можна спробувати різноманітні соки, сиропи та солодкі соуси.
Українське лікувальне озеро Кунігунда ніколи не замерзає і дозволяє відчути невагомість
Озеро Кунігунда - це соляне озеро, концентрація солі в якому досягає 146-150 %, а вода в цих місцях має підвищену концентрацією брому. Кунігунда...
В Україні знаходиться найбільший у світі штучний ліс
Штучний ліс було висаджено на Херсонщині аби зупинити пустелю Олешківські піски (до слова теж найбільшу Європі)
Замок «Паланок» - це одна з рідкісних українських пам'яток, які мають настільки багату історію (фотозвіт)
Надзвичайний історичний пам'ятник ХІV-ХVII століття, знаменитий своєю архітектурою - замок «Паланок» так оригінально названий через споруджені...