Співробітники Чорнобильського заповідника показали унікального птаха, який проживає в радіаційно-екологічній зоні.  

Про це розповіли на офіційній сторінці Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника.

 Експерти опублікували фотографію маленької сови.

Розповідається, що це сичик-горобець. Це найменша сова української фауни. Тіло цього птаха становить від 15 до 17 сантиметрів у довжину. Вагою ці сови становлять 50-77 грамів. Однак і при таких габаритах сичики успішно полюють на дрібних гризунів, а також на різних птахів.  

"На заповідній території відомо про 39 місць перебування сичика. Загальна чисельність цієї мініатюрної сови  може сягати 50-60 пар", - розповіли представники заповідника.

Фото: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник

Експерти розповіли, що ці птахи оселяються в стиглих листяних та мішаних лісах біля галявин, перелогів та луків. Сичики осілі птахи. Проте нерідко взимку вони можуть відкочувати на південь. Полюють вони на відміну від багатьох інших сов зранку до вечірніх сутінок. Харчується сичик мишеподібними гризунами та дрібними птахами.  

Гніздяться маленькі сови в дуплах дятлів. Під таким дуплом нерідко можна знаходити залишки здобичі, які самиця викидає, чистячи гніздо. Перед зимівлею сичики в окремих дуплах заготовляють їжу – дрібних птахів та ссавців (миші, полівки, мідиці). Експерти називають характер сичика самовпевненим, але доволі спокійним.


    фейсбук

    Останні матеріали