Науковці Поліського національного університету досліджують популяцію вовка на території Полісся.

Усіх, хто володіє цінною інформацією про вовків на цій території просять пройти опитування в межах регіональної програми «Вовк Полісся», повідомляє Поліський національний університет.

Зокрема цікавою для науковців є інформація щодо популяції вовка на території Полісся: його поширення в регіоні, вплив на господарську сферу, а також відношення / співжиття з місцевим населенням.

«Вовк — великий хижак та найбільш відомий представник ссавців у регіоні Центрального Полісся. Саме з цим видом пов’язані низка конфліктних ситуацій та недостовірної інформації щодо його чисельності, ролі в екосистемах, загрози для людини, економічних втрат. Надійні відомості на основі яких можна буде приймати рішення у сфері охорони природи та управління популяціями диких тварин є вкрай необхідними», – кажуть дослідники.

Мета проєкту «Вовк Полісся» — зібрати та проаналізувати актуальну інформацію щодо великого хижака на Поліссі, тому фіксація кожного факту його присутності в місцевих екосистемах є важливою.

До участі в опитуванні запрошують науковців, дослідників та практиків заповідної справи, працівників лісового та мисливського господарств, аматорів-любителів природи.

Пройти опитування в межах регіональної програми «Вовк Полісся» можна за посиланням.

Партнери проєкту: WWF-Україна, Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник, Рівненський природний заповідник, Поліський заповідник, Древлянський заповідник.


    фейсбук