Працівники науково-дослідного відділу Національного природного парку «Дністровський каньйон» здійснили польовий виїзд з метою вивчення слідів тварин на сніговому покриві.

Про це повідомили на сторінці ФБ парку.

Під час обліку встановили перебування у досліджених біотопах ( лучно-степові малозаліснені схили долини Дністра) не лише зайця сірого та лисиці, а ще й ласиці та червонокнижного виду з родини куницевих – горностая. Крім цього візуально були помічені лисиця, вівсянка звичайна, вівсянка очеретяна, куріпки, щиглі, зеленяки, коноплянки, канюк звичайний, зимняк..

«Стійкий сніговий покрив, що з’явився у наших краях надає нові можливості у вивченні фауни, насамперед звірів, виявити яких іншими методами доволі складно. Вивчення слідів на снігу дозволяє уточнити видовий склад, особливості біотопічного розподілу, приблизну чисельність. А ця інформація стане у пригоді при потребі розробки природоохоронних заходів», – йдеться в повідомленні.

Національний природний парк «Дністровський каньйон» — природоохоронна територія в Україні, в межах Борщівського, Заліщицького, Бучацького та Монастириського районів Тернопільської області. Парк створений з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів лісостепової зони в районі середньої течії річки Дністер.

Площа 10829,18 га. Створений 3 лютого 2010.

Фото Національного природного парку «Дністровський каньйон»

 


    фейсбук