Фестиваль куті у Тернополі встановив рекорд
1300 літрів головної різдвяної страви зварили у Тернополі під час першого в Україні фестивалю куті.
«Кутю варили за давнім галицьким рецептом найкращі господині Тернопільщини», - розповів начальник обласного управління культури Григорій Шергей.
На приготування страви пішло шість мішків пшениці, а це майже 300 кілограмів збіжжя, пів центнера меду, маку та горіхів, 30 кілограмів родзинок.
Факт встановлення рекорду зафіксувала представник Книги рекордів України.
Після того, як рекорд було зафіксовано, усі, хто зібрався на театральному майдані Тернополя, мали нагоду безкоштовно скуштувати куті та гарячого узвару.
Але фестиваль не обмежився лише цією подією - широке різноманіття різдвяних страв представили гостям та учасникам заходу господині з усіх районів Тернопільщини. Свято супроводжувалося виступами колядників, вертепів та вінчувальників.
В рамках фестивалю також відбувся конкурс різдвяних зірок, з якими з давніх-давен гурти колядників ходили від хати до хати, прославляючи Різдво.
Шолоховський водоспад виник ще у мезозойську еру
Шолоховський водоспад у народі відомий під назвою «Червоне каміння».
Українське лікувальне озеро Кунігунда ніколи не замерзає і дозволяє відчути невагомість
Озеро Кунігунда - це соляне озеро, концентрація солі в якому досягає 146-150 %, а вода в цих місцях має підвищену концентрацією брому. Кунігунда...
Арбузинський каньйон одне з найкрасивіших місць України
Арбузинський каньйон Арбузинський каньйон – це молодший брат Актовського каньйону. Названий так, бо крізь валуни вперто пробиває собі дорогу річка...