У Львові створять Міжнародний клуб галицької кухні
У Львові створять Міжнародний клуб галицької кухні. Організація буде популяризувати традиції кухні. Над цим працюватимуть ресторатори, кулінари, дослідники, журналісти й громадські діячі з різних країн.
Клуб офіційно розпочне роботу під час І Міжнародного форуму “Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє”. Тоді буде вручено перші нагороди послам галицької кухні — за популяризацію та розвиток гастрономічної культури.
“Ставимо перед собою мету - дати поштовх для популяризації галицької кухні. Сподіваємось, що за 5-10 років буде дуже багато ресторанів, які спеціалізуються саме на цій кухні, - сказав Марк Зархін, голова організаційного комітету форуму. - Саме таким чином 40 років тому діяли французькі кулінари, за таким механізмом популяризували свої страви і скандинавські колеги”.
Як повідомляє «Галичина.інфо», Клуб займеться науковими дослідженнями для вивчення різних аспектів галицької кухні. Їх публікуватимуть на спеціальному сайті. “Розмістимо інформацію різного роду — цікаві дослідження, рецепти, підхід до приготування страв, історія. Це буде цікаво як для науковців, студентів, так і для кулінарів і господинь”, - додав пан Зархін.
Клуб також вестиме видавничу діяльність - щороку видаватиме два випуски кулінарного альманаху, присвяченого галицькій кухні, брошуру з науковими напрацюваннями, а також книгу традиційних переписів.
Щороку буде й форум та низка кулінарних фестивалів. Ще цьогоріч організатори форуму мають намір влаштувати конкурс господинь “Стара пательня”.
Задумали й знакування ресторанів та продуктів. “Для ресторанів готується спеціальний знак “Галицька кухня — тут”. Він означає, що в меню закладу є страви, приготовані за традиційними рецептами і відповідають міжнародному стандарту регіональної кухні. Для виробників продукції -- “Галицький продукт” та “Контроль по території”.
Ще один аспект діяльності — розробка гастрономічних турів, зокрема за напрямом Тернопіль-Львів-Перемишль-Ряшів-Краків.
А також — транскордонна співпраця. Йде мова про максимальне залучення міжнародних грантів та участь у міжнародних програмах для того, аби дати поштовх до розвитку не лише представникам ресторанного бізнесу, а й тим, хто займається сільським господарством.
У Львові влаштують науково-практичну конференцію “Галицька кухня: славні традиції — велике майбутнє”. Відкриття відбудеться 13 березня в Франковому університеті, а сам форум триватиме два дні.
Вперше буде зібрано і практиків з одного боку, і науковців, зокрема, істориків, етнографів — з іншого. Це будуть фахівці з Польщі, Західної України (Тернопільщина, Прикарпаття).
Українське біле озеро називають озером молодості
Біле озеро Озеро карстового походження з чистою і прозорою водою.
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України. Попри те, що вона входить до більшості туристичних рейтингів України, про неї...
Цілющі води «Української Швейцарії»
Цілющі води «Української Швейцарії» В мальовничій гірській долині, залитій сонячним промінням, беруть свій початок цілющі джерела Східниці.