Кращі рецепти вареників та млинців до Масляної
11 березня для православних християн починається Масляна, або Сиропусний тиждень- останній тиждень перед Великим постом.
Пропонуємо найкращі рецепти головних страв цього святкового тижня - вареників і млинців.
Вареники з сиром
Інгредієнти:
для тіста:
яєчні білки - 3 шт,
вода - 0,5 ст,
молоко - 0,5 ст,
сіль - 0,5 ч.л,
борошно - 5-6 ст
для сирної начинки:
сир жирний - 250 г,
яєчний жовток - 1 шт,
цукор - 1-2 ст. л,
масло вершкове - 1 ст.л
Яєчні білки змішати з водою, молоком, сіллю і добре розмішати. Поступово додаючи в яєчну масу борошно, замісити круте тісто. Тісто накрити серветкою або кришкою і залишити на 30-40 хв (це робиться для того, щоб тісто стало більш еластичним).
Приготувати сирну начинку. Сир розтерти з цукром, яєчним жовтком і розтопленим вершковим маслом.
Відрізаємо частина готового тіста, розгортаємо його качалкою в тонкий пласт і вирізаємо склянкою кружечки.
На середину кожного вирізаного кружечка кладемо чайну ложку начинки і защипувати краї вареника.
Варити вареники в киплячій підсоленій воді (на 4 л води неповну ст. ложку солі). Коли вони спливуть, потрібно спробувати їх на готовність, потім вийняти шумівкою і відразу подавати на стіл. Зверху на готові вареники можна покласти шматочок вершкового масла або полити їх сметаною.
Вареники з сиром на пару
Інгредієнти:
Для тіста:
0,5 л. кефіру (або кислого молока)
700 гр. борошна
0,5 ст.л. солі
1 ч.л. з гіркою соди
Начинка:
500 гр. сиру
1 жовток
Сіль за смаком
Сир ретельно перемішати з жовтком і сіллю.
Борошно просіяти. У кефірі розчинити сіль і соду і поступово додати просіяне борошно.
Замісити м'яке тісто і розкачати завтовшки - 1см.
Стаканчиком вирізувати кружечки, покласти сир і зліпити вареник.
Варити на пару близько 10 хвилин.
Звичайні млинці
Інгредієнти:
Борошно - 330 г
Яйце (50 г) - 1 шт
Цукор - 20 г
Масло вершкове - 25 г
Молоко - 550 г
Дріжджі (сухі) - 7 г (свіжі - 20 г)
Сіль - 7 г
Насамперед потрібно підготувати дріжджі. Молоко злегка підігріти, відлити 100 г і розчинити в ньому дріжджі, відставити хвилин на 10.
У молоці, що залишилося (450 г) розчинити сіль і цукор, ввести молоко з дріжджами, розмішати.
Вбити яйце і всипати просіяне борошно, розмішати.
Розтопити масло і теж влити в тісто, розмішати вінчиком або міксером.
Виходить гладке тісто, консистенція - рідка сметана.
Поставити в тепле місце на 3-4 години, за цього час тісто потрібно пару раз перемішати, "обмять".
Через цього час випікати млинці з двох сторін на розігрітій сковороді з додаванням олії, або масла.
Шолоховський водоспад виник ще у мезозойську еру
Шолоховський водоспад у народі відомий під назвою «Червоне каміння».
Затоплена церква у Ржищеві - оповита легендами
Складно повірити, але колись на тому самому місці, де нині розлилося водосховище, розташовувалося мальовниче українське село Гусинці.
У Чорному морі є свій "Бермудський трикутник"
У Чорному морі, біля берегів України є свій Бермудський трикутник. Де так само з незрозумілих причин гинуть кораблі та зникають літаки. Вчені...