З забоєм свиней і приготуванням страв із свинини в Закарпатті пов'язано традиційне свято "Діснотор", в рамках якого проходить конкурс різників.
Професійні різники з різних сіл Закарпаття з самого ранку до пізнього вечора демонструють свою майстерність, а кулінари - готують з парної свинини різноманітні традиційні закарпатські страви - шкварки, гурки, ковбаси та інше. І все це під гарну закарпатське вино і кращу самогнку.
«Діснотор» (“дісно” – свиня, “тор” – поминк.
Відкриваємо Україну. Печера Кришталева - одна з найбільших печер України
Кришталева печера (Кривченська) - карстова печера в гіпсах. Знаходиться в селі Кривчому (Тернопільська область). Одна з найбільших печер в Україні.
У Чорному морі є свій "Бермудський трикутник"
У Чорному морі, біля берегів України є свій Бермудський трикутник. Де так само з незрозумілих причин гинуть кораблі та зникають літаки. Вчені...
Українське лікувальне озеро Кунігунда ніколи не замерзає і дозволяє відчути невагомість
Озеро Кунігунда - це соляне озеро, концентрація солі в якому досягає 146-150 %, а вода в цих місцях має підвищену концентрацією брому. Кунігунда...