Дегустація вурди, будзу та бринзи - головна тема рахівського фестивалю. Крім того, гості матимуть можливість ознайомитися з усім розмаїттям традицій, побуту і культури гуцулів Рахівщини.
Приготування цього продукту, на думку учасників фестивалю, справжнє мистецтво, яке має свої особливості і таємниці, і передається з покоління в покоління.
Під гучні звуки гуцульських трембіт та цимбалів, місцеві жителі радо зустрінуть гостей фестивалю і з задоволенням розкажуть і покажуть про секрети виготовлення справжньої бринзи.
Гуцули вважають, що для її приготування потрібні лише чоловічі руки: свіже овече молоко проціджують, вівчар доливає до молока клягом (це така спеціальна сироватка), потім молоко гріється на вогні, коли в ньому появляютя згустки (сир), їх збирають. Зібрану масу ставлять на сонце. Згодом його перетирають із сіллю та маслом - ось це вже і є бринза.
Жінкам на цьому святі відведена особлива роль. Апетитними стравами з бринзи на мереживних рушниках і скатертинах господині пригощають господарів полонин, учасників і гостей фестивалю "Гуцульська бринза".
Його називають «Каньйоном Диявола»
Актовський каньйон – це унікальне місце, де ансамбль стрімких скель і гранітних валунів поєднується зі світом рослин. Його називають «Каньйон...
Букові праліси Карпат - перлина світового значення (фото)
Букові праліси Карпат — це транснаціональний серійний природний об'єкт, що складається з десяти окремих масивів, які розташовані вздовж осі...
Арбузинський каньйон одне з найкрасивіших місць України
Арбузинський каньйон Арбузинський каньйон – це молодший брат Актовського каньйону. Названий так, бо крізь валуни вперто пробиває собі дорогу річка...