Бугайчик
Активний в сутінках і вночі. В разі небезпеки затаюється, витягнувши вертикально шию і дзьоб.
Злітає легко. Летить повільно, швидко махаючи крильми, втягнувши шию і відкинувши назад ноги. Перед посадкою планерує. Тримається здебільшого поодиноко.
Звуки — навесні самець (вдень і вночі) видає характерний глухий крик «пумб» або «прумб» (два-три крики один за одним), в інші пори року — різке і дуже швидке «ке-ке-ке-кек».
Оселяється на болотах, по берегах річок і ставків при наявності очерету, густих кущів тощо. В Україні гніздиться по всій території, крім безводних степових і гірських районів.
Перелітний птах.
Його називають «Каньйоном Диявола»
Актовський каньйон – це унікальне місце, де ансамбль стрімких скель і гранітних валунів поєднується зі світом рослин. Його називають «Каньйон...
В Україні знаходиться найбільший у світі штучний ліс
Штучний ліс було висаджено на Херсонщині аби зупинити пустелю Олешківські піски (до слова теж найбільшу Європі)
Кам’янець-Подільський - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові
Кам’янець-Подільський - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові