Степовий канюк
Політ легкий, часто ширяє. Від інших видів роду канюків в польоті легко- відрізняється за білою плямою при основі махових (знизу). Сідає, як правило, на землю або на скелі, рідко — на дерева.
Обережний птах. Голос більше нагадує клекотіння підорликів, ніж «нявчання» канюка.
В Україні — дуже рідкісний птах, який спорадично гніздився на півдні країни. Тепер поодинокі особини гніздяться в Черкаській, Кіровоградській і, можливо, Полтавській областях, а також зрідка трапляються взимку, переважно в Криму, і на прольоті в Чорноморському заповіднику.
В інших місцях — залітний птах.
Кам’янець-Подільський - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові
Кам’янець-Подільський - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові
Українське лікувальне озеро Кунігунда ніколи не замерзає і дозволяє відчути невагомість
Озеро Кунігунда - це соляне озеро, концентрація солі в якому досягає 146-150 %, а вода в цих місцях має підвищену концентрацією брому. Кунігунда...
Озеро Кагул - український вирій
Кагул – це українське озеро, яким неможливо намилуватися.