Польовий щеврик
Оселяється в степах, на полях, вигонах, Іноді на великих лісових галявинах. Тримається переважно на землі, але співає, сидячи на якомусь кущі; при цьому постійно зводиться на ноги.
Звуки — уривчасте «дві» або «цірлюі».
Дуже характерний токовий політ. Злетівши, птах досить круто піднімається в повітря, видаючи в такт своєму хвилеподібному польоту високі звуки, що повторюються приблизно раз на секунду. Коли він підніметься на висоту 20—30 метрів, то, продовжуючи співати, поступово знижується, а потім замовкає і сідає на землю.
В Україні — гніздовий птах на всій території.
В Україні знаходиться центр Європи
Хочете побувати у центрі Європи? Тоді Вам обов’язково слід відвідати Закарпаття. Адже у центрі Європи знаходиться географічний центр Європи. Точне...
Фортеця Меджибіж одна з найбільших і найдавніших фортифікаційних споруд України
Меджибізький замок – легендарне давньоруське укріплення, що успішно протистояло татарським навалам. Місто розкинулося на високому лівому березі...
Озеро Світязь - найбільше і найглибше озеро природного походження в Україні
Розташований Світязь неподалеку смт Шацьк, центру відновленого в 1993 році району.