ГОМБОВЦІ
(Закарпаття)
Обчищену картоплю відварити в підсоленій воді, прокрутити через м’ясорубку, додати борошно, яйця, цукор і далі перемішати. Підготовлену масу розкачати шаром вирізати кружальця. На середину кружальця покласти сливове повидло і сформувати кульки. Відварити гомбовці у і киплячій воді.
Готові гомбовці покласти на сковорідку із підсмаженим вершковому маслі сухарями і добре їх обкачати.
Картопля — 1 кг, пшеничне борошно — З яйця — 2 шт., цукор — 30 г, повидло — 2 сухарі — 100 г, вершкове масло — 100 г, сі за смаком.
Фортеця Меджибіж одна з найбільших і найдавніших фортифікаційних споруд України
Меджибізький замок – легендарне давньоруське укріплення, що успішно протистояло татарським навалам. Місто розкинулося на високому лівому березі...
Найстаріший з діючих мостів України було збудовано ще в ХІІІ ст.
Найдавніший міст України знаходиться у м. Феодосії. Його збудували генуезці ще в ХІІІ ст. Міст функціонує ще й сьогодні. Його довжина становить 10 м.
Кам’янець-Подільський - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові
Кам’янець-Подільський - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові