Коли у Києві почали масово вживати шампанське на Новий рік
У Києві "Советское шампанское" у великій кількості з'явилося у середині 30-тих років. Його виготовляли за прискореною технологією.
Про це Gazeta.ua розповідає Зоя Звиняцьківська, куратор виставки "Новий рік за 100 років".
"Насправді це було не шампанське, швидше його пробна версія. Тому "Советское шампанское" не витримало достатньо часу. І коли у 1954-му році у продаж надійшли перші пляшки ігристого вина Артемівського заводу, українське "Артемівське шампанське" одразу почали купувати на новорічні застілля. Його виготовляли за французькою технологією", - каже дослідниця.
Придбати напій можна було у закритих крамницях, а також замовити у ресторані. Останніх на початку минулого століття у Києві налічувалося не менше, як пів сотні.
"У Києві були ресторани на будь-який смак. Від тихих респектабельних, куди поважні пани навідувалися цілими родинами, до гучних скандальних, де русалки плавали у шампанському. Найкращими вважалися заклади при першокласних готелях. "Гранд-отель" на Хрещатику, "Континенталь", де сьогодні будівля Національної музичної академії Городецького та "Європейський" на Європейській площі. На його місці у 1882 році зведено музей Леніна, а нині там Український дім. Там відвідувачі залюбки підіймали келихи шампанського у Новорічну ніч", - каже Звиняцьківська.
Букові праліси Карпат - перлина світового значення (фото)
Букові праліси Карпат — це транснаціональний серійний природний об'єкт, що складається з десяти окремих масивів, які розташовані вздовж осі...
Озеро Світязь - найбільше і найглибше озеро природного походження в Україні
Розташований Світязь неподалеку смт Шацьк, центру відновленого в 1993 році району.
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України. Попри те, що вона входить до більшості туристичних рейтингів України, про неї...