Українці обрали 10 національних страв до Євро-2012
Українці обрали 10 національних страв до Євро-2012
Українці обрали 10 найулюбленіших страв національної кухні, які увійдуть до меню для гостей Євро-2012 у ресторанах міст-господарів.
Як повідомляє Інформаційний центр «Україна 2012», до «Національного меню» увійшли: український борщ, запорізький капусняк, сало з часником, холодець, деруни традиційні, домашня ковбаса, налисники з сиром, запечене порося з гречаною кашею, вареники з капустою і грибами, пиріг з яблуками.
Ці страви увійдуть до переліку страв у ресторанах-партнерах конкурсу на найкращу українську страву як «Національне меню».
Конкурс стартував 15 лютого. Протягом місяця учасники надсилали рецепти страв, які вважають традиційними для української національної кухні. З них журі конкурсу, до якого увійшли ресторатори, етнографи, історики, шеф-кухарі, визначили десятку найсмачніших з національного меню.
Українське лікувальне озеро Кунігунда ніколи не замерзає і дозволяє відчути невагомість
Озеро Кунігунда - це соляне озеро, концентрація солі в якому досягає 146-150 %, а вода в цих місцях має підвищену концентрацією брому. Кунігунда...
Відкриваємо Україну. Печера Кришталева - одна з найбільших печер України
Кришталева печера (Кривченська) - карстова печера в гіпсах. Знаходиться в селі Кривчому (Тернопільська область). Одна з найбільших печер в Україні.
Найвисокогірніша будівля України, в якій жили й працювали люди
На карпатській горі Піп Іван в Івано-Франківській області досі збереглися руїни старої астрономічної і метеорологічної обсерваторії під назвою...