Усі тонкощі місцевої кухні на «Гала-вечері страв Львівської кухні»
Як зазначила шеф-кухар ресторану-пивоварні «Кумпель» Оксана Задорожна, минулоріч вже брала участь у цьому заході, тому на цей раз хоче презентувати львівську кухню на ще вищому рівні.
«В цьому році ми подаємо холодну закуску – паштетики з птиці та різного м’яса, печені та варені, в салі та в галяреті за давніми галицькими переписами. Довелось близько десяти паштетів переробити, використовуючи новітні методи, а також заглядати до традиційних рецептів. Один з наших традиційних паштетів ми урізноманітнили цікавою начинкою. Гадаю ми доcягли бажаного результату, але з цікавістю очікуємо почути думку гостей гала-вечері», - додає Оксана.
Шеф-кухар ресторану «Шекспір» Мар'ян Яцишин також у минулому році презентував на Гала-вечері страви львівської кухні. Цього разу він приготує гарячий перекус – завиванець з чупака зі шпинатом та болгарським перцем та січеник з карпа.
Страви готуватимуться з використанням корисних та свіжих продуктів фермерських господарств Львівської області, наданих гуртовим продуктовим ринком «Шувар».
«В процесі приготування страв на 70 % я використовую саме місцеві продукти, а це свинина, телятина, помідори, полуниця та багато іншого, - зазначив шеф-кухар «Citadel Inn» Hotel & Resort Євгеній Сушко. На Гала-вечері ми приготуємо томлену качину ніжку, яку подамо з червоною капустою і родзинками та сливовим соусом».
Кращими баріста кав’ярні «Світ кави» буде створено авторську каву, яку буде запропоновано гостям.
Щурко Роман, шеф-кухар ресторану-клубу «Split Lviv», для гостей вечора підготував десерт – макове тістечко з горіховим кремом та вишневим джемом, яке подадуть з сезонними фруктами. «Готуватимемо його за рецептом Дарії Цвек, але з авторською подачею. Мені приємно, що працюватиму у команді талановитих та кращих шеф-кухарів Львова. В нас в меню багато хороших львівських страв і саме тут ми зможемо гарно та достойно про це заявити».
Ведучі вечері спільно з шеф-кухарями та сомельє презентуватимуть меню та особливість кожної страви і напою, триватимуть цікаві дискусії щодо традицій, рецептури, особливостей сервірування та подання страв до столу.
Запрошуємо скуштувати увесь Львів на тарілці!
Організатор: компанія «Дік-Арт».
Найстаріший з діючих мостів України було збудовано ще в ХІІІ ст.
Найдавніший міст України знаходиться у м. Феодосії. Його збудували генуезці ще в ХІІІ ст. Міст функціонує ще й сьогодні. Його довжина становить 10 м.
Фортеця Меджибіж одна з найбільших і найдавніших фортифікаційних споруд України
Меджибізький замок – легендарне давньоруське укріплення, що успішно протистояло татарським навалам. Місто розкинулося на високому лівому березі...
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України. Попри те, що вона входить до більшості туристичних рейтингів України, про неї...