28 червня у Львівському палаці мистецтв на терасі-галереї пройде розкішна «Гала-вечеря страв Львівської кухні». До цього особливого вечора організатори залучили найкращих шеф-кухарів Львова, які для 300 поважних гостей вечері приготують страви за особливими львівськими рецептами. Захід відбувається в рамках гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці».

Як зазначила шеф-кухар ресторану-пивоварні «Кумпель» Оксана Задорожна, минулоріч вже брала участь у цьому заході, тому на цей раз хоче презентувати львівську кухню на ще вищому рівні.

«В цьому році ми подаємо холодну закуску – паштетики  з птиці та різного м’яса, печені та варені, в салі та в галяреті за давніми галицькими переписами. Довелось близько десяти паштетів переробити, використовуючи новітні методи, а також заглядати до традиційних рецептів. Один з наших традиційних паштетів ми урізноманітнили цікавою начинкою. Гадаю ми доcягли бажаного результату, але з цікавістю очікуємо почути думку гостей гала-вечері», - додає Оксана.

Шеф-кухар ресторану «Шекспір» Мар'ян Яцишин також у минулому році презентував на Гала-вечері страви львівської кухні. Цього разу він приготує гарячий перекус – завиванець з чупака зі шпинатом та болгарським перцем та січеник з карпа.

Страви готуватимуться з використанням корисних та свіжих продуктів фермерських господарств Львівської області, наданих гуртовим продуктовим ринком «Шувар».

«В процесі приготування страв на 70 % я використовую саме місцеві продукти, а це свинина, телятина, помідори, полуниця та багато іншого, - зазначив шеф-кухар «Citadel Inn» Hotel & Resort Євгеній Сушко. На Гала-вечері ми приготуємо томлену качину ніжку, яку подамо з червоною капустою і родзинками та сливовим соусом».

Кращими баріста кав’ярні «Світ кави» буде створено авторську каву, яку буде запропоновано гостям.

Щурко Роман, шеф-кухар ресторану-клубу  «Split Lviv», для гостей вечора підготував десерт – макове тістечко з горіховим кремом та вишневим джемом, яке подадуть з сезонними фруктами. «Готуватимемо його за рецептом Дарії Цвек, але з авторською подачею. Мені приємно, що працюватиму у команді талановитих та кращих шеф-кухарів Львова. В нас в меню багато хороших львівських страв і саме тут ми зможемо гарно та достойно про це заявити».

Ведучі вечері спільно з шеф-кухарями та сомельє презентуватимуть меню та особливість кожної страви і напою, триватимуть цікаві дискусії щодо традицій, рецептури, особливостей сервірування та подання страв до столу.

Запрошуємо скуштувати увесь Львів на тарілці!

Організатор: компанія «Дік-Арт».


    фейсбук