Ботанічний сад Одеського національного університету ім. І. Мечникова розмістився на Французькому бульварі. Сьогодні ботанічний сад розкинувся на площі 16 гектарів і вміщує більше 3000 видів найрізноманітнішого віку. І з кожним роком їх кількість зростає. За 190 років з різних куточків земної кулі зібрана і привезена прекрасна колекція.
У зв'язку з тим, що ботанічний сад є навчальним підрозділом біологічного факультету, на його базі щорічно виконуються дипломні і курсові роботи, наукові співробітники саду читають лекції студентам, учням міста й області, готують методичну допомогу, каталог колекційного фонду ботанічного саду.

Це ідеальне місце для відпочинку. Численні клумби і зелені насадження тішать око. Перше дерево тут посадив О. Ланжерон, а через кілька років, коли сюди приїхав Пушкін, дерева вже давали «насильницьку тінь».
Щорічно сад відвідують тисячі екскурсантів.

Адреса: Французький бульвар, 48/50, Одеса, 65058, Україна; тел. (0482) 63-92-76; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


    фейсбук