Свій день народження місто Рівне святкує в останню неділю серпня! У 2013 році ця дата - 25 серпня.

Рівне - місто, обласний центр Рівненської області, яке розташоване на північному заході України і є частиною історико-географічного краю Волині. Рік заснування: 1283.

Вперше місто згадується в 1283 році як місто Галицько-Волинського князівства, однак місцеві археологи стверджують, що місто на 250 років старше. Під час розкопок у центральній частині міста були знайдені залишки будівель, зброю і керамічний посуд, датовані 10 століттям, які є доказом того, що місту Рівне більше тисячі років. Зараз археологи продовжують шукати легендарну арку, зображену на гербі Рівного.

Сучасне місто Рівне - це загальноосвітні та вищі навчальні заклади, кількість яких щорічно зростає, заклади охорони здоров'я, підприємства різних галузей і типів, пам'ятники історії і культури різних поколінь і епох. Рівне - гарне та затишне місто, зелений і охайний.

Парк ім. Т.Шевченка - улюблене місце відпочинку жителів міста, що представляє собою пам'ятник паркового мистецтва, площею близько 30 гектарів, який дивує своїми затишними алеями, творами природи і людини. У парку знаходяться концертні, спортивні та дитячі майданчики, затишні кафе.

День міста в Рівному проводяться фестивалі і конкурси не тільки національного, а й міжнародного рівня, такі як Всеукраїнський телевізійний конкурс молодих естрадних виконавців «Прем'єр-Ліга», міжнародний молодіжний фестиваль традиційної культури «Древлянськi джерела», а також святкові концерти, конкурси та фестивалі…


    фейсбук