За останні два роки Україна піднялася на 10 позицій в Індексі конкурентоздатності у сфері подорожей і туризму й посіла там 78-му сходинку. Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на доповідь Світового економічного форуму в галузі туризму.

Україна має найшвидший темп зростання у субрегіоні, піднявшись на 10 місць і зайнявши 78-ме місце у світі. Зокрема, за темпом стабілізації та відновлення країни Україна різко покращила ділове середовище (зі 124-го на 103-тє місце), безпеку (зі 127-го на 107-ме місце), міжнародну відкритість (зі 78-го на 55-те місце) та загальну інфраструктуру (зі 79-го на 73-тє місце).

Згідно із доповіддю, Україна має 3,7 бала із 7. Сусідніми із Україною в рейтингу є Ямайка, Шрі-Ланка, Вірменія, Казахстан і Намібія.

Традиційно привабливими для подорожуючих є Іспанія (5,4 бала), Франція (5,4 бала), Німеччина (5,4 бала), Японія (5,4 бала) та США (5,3 бала). Найскладнішими для мандрівок виявилися Ємен (2,4 бала), Чад (2,5 бала) і Ліберія (2,6 бала).

Індекс конкурентоздатності у сфері подорожей і туризму розраховують на основі 15 факторів (бізнес-середовище, безпека, охорона здоров’я й гігієна, людські ресурси й ринок праці, ціни, інфраструктура, природні, культурні ресурси тощо).

Джерело: unian.ua


    фейсбук

    Останні матеріали