Київський цирк презентує нову програму з ведмедями, пеліканами та 800-кілограмовим моржем

Національний цирк України презентує 25 січня, прем'єру нової програми "Від серця до серця".

Програма ця - сенсаційна, різнопланова, насичена, повідомила генеральний директор - художній керівник НЦУ, народна артистка України, всесвітньо відома дресирувальниця левів і тигрів Людмила Шевченко.

 

"Наша програма дуже серйозна і насичена. Різножанрова, різнопланова. Тут є абсолютно всі циркові жанри, включаючи дуже рідкісних тварин. У цій програмі артисти - рекордсмени. Всі вони виконують рекордні трюки у своєму жанрі", - розповіла Людмила Шевченко.

За її словами, програма дуже дорога, і всі задіяні в ній артисти, крім трьох російських номерів, - українські. І практично всі вони відомі, лауреати міжнародних конкурсів, незалежно від того, молоді чи заслужені. "Хочу похвалитися, що в нас працює дуже багато українських артистів, які в Монте-Карло зайняли чимало призових місць. У нас найталановитіша молодь, яка зараз висувається на міжнародний рівень, і водночас заслужені майстри – такі як Петро Простецов, який вважається одним із найкращих дресирувальників пуделів у світі", - підкреслила Людмила Олексіївна.

А першим номером у програмі глядачі побачать заслуженого артиста України Олега Рибченка. Колектив під його керівництвом увійшов в історію Монте Карло та інших міжнародних цирків як творець нового циркового жанру. Зараз вони зробили новий, з дуже хорошими трюками номер - "Акробати-стрибуни на доріжці".

Також дуже екзотичний, цікавий номер "Канатоходці з Узбекистану" покаже колектив - це величезна циркова сім'я, четверте покоління артистів - під керівництвом Мурата Ташкенбаєва.

Вона додала, що цирку, хоча й дуже важко, вдається зберігати старі традиції кінних номерів. "Їх покаже Андрій Спектор - артист від Бога. Це "Зорро" - з дуже гарними кіньми, нащадками чемпіонів України з виїзду, і "Шотландська сага" з рідкісними екземплярами дресированих поні", - уточнила Людмила Олексіївна.

За її словами, глядач побачить також ведмедів. А ще - чимало дрібних тварин - мавпочок, носух, а також поні, яка мріяла бути зеброю, - всіх їх дресирує Юлія Кравченко. "А родзинка її - це пелікани, яких у манежі дуже рідко побачиш. І пелікан, який летить у повітрі, - це красива картина. Це закон жанру - у програмі мають бути малі тварини, особливо для дітей. Юлія працює у піратській темі, у неї - два піратські кораблі, якими бігають мавпочки, собачки стрибають із щогли. Це досить цікавий, захоплюючий номер", - повідала Людмила Шевченко.

Вона теж розповіла, що замість левів і тигрів цього разу буде морж Султан. Величезний, 800-кілограмовий. «Моржів у нас в цирку майже не було, і зараз їх немає ні в кого. Він добра істота, дуже цікавий, дуже смішний товариш. І дуже примхливий... Я його з трепетом чекаю - як він поводитиметься".

 


    фейсбук