Львів — це незабутня подорож в одне з найкрасивіших міст України. Ви пройдетеся вузькими мощеними вуличками старого міста, на яких, як і сто років тому, грає музика і кружить голову аромат заварної кави. Тут органічно переплелися безліч культур і релігій, що перетворили місто на справжній витвір мистецтва.

Львів заснований королем Данилом Романовичем в середині 13 століття. Близько 1272 року місто стало столицею Галицько-Волинського князівства. В добу Середньовіччя Львів був важливим торгівельним центром. За австрійського панування місто стає осередком українського та польського національно-визвольних рухів. Після розпаду Австро-Угорщини був столицею Західноукраїнської народної республіки. До Другої світової війни належав Польщі, за Пактом Молотова — Ріббентропа анексований Радянським Союзом.

Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті знаходиться найбільша кількість пам'яток архітектури в Україні. У 2009 році Львову надано звання Культурної столиці України. Місто періодично посідає чільні місця в рейтингах туристичної та інвестиційної привабливості.

Львів'яни говорять, що кожному, хто приїжджає сюди більше ніж на день, місто відкриває одну з безлічі своїх таємниць. А яку таємницю він відкриє вам? Вже на початку XVII ст Львів вважався красивим містом Європи і значну роль в його подобі грав ансамбль площі Ринок, де розташований архітектурний комплекс, що складається з будівель XVI-XIX століть. З кожним будинком площі пов'язано багато історій та легенд.

Прогулюючись містом Ви побачите всі головні пам'ятки центральної частини Львова: витончений палац Потоцких і оперний театр, готичну розкіш собору Ольги і Єлизавети і неповторні фрески Вірменської церкви, величний Домініканський костел, і підземелля аптеки-музею, а також багато інших унікальних пам'ятників архітектури. Ви побачите українську версію статуї Свободи, дізнаєтесь про таємниці вірменського дворика.

Одним з цікавих місць Львова є Личаковське кладовище. Це справжній музей пам'ятників, подібних якому в Україні практично немає. Грандіозні склепи здатні здивувати навіть останнього скептика. Ви зможете в цьому переконатися самостійно!

Вечірній Львів, оповитий вогнями вуличних ліхтарів, занурить Вас в світ романтики і краси. У Вас буде можливість відвідати затишні кав'ярні або посидіти в неповторних ресторанчиках.

Завітайте до краєзнавчого музею, в якому сьогодні зібрані експонати з історії міста, до  міського Арсеналу, де зберігається колекція історичних видів зброї.

Ви не пожалкуєте, якщо підніметеся на Високий замок, звідки  відкривається прекрасний пейзаж міста з висоти 413 метрів над рівнем моря.

Побувавши у Львові хоч раз, Ви не в силах будете відмовити собі знов повернутися до цього затишного і привітного міста...


    фейсбук