чт.02232017

Last updateT3_DATE_FORMAT_LASTUPDATE

Чорнодзьобий крячок

Чорнодзьобий крячок (Gelochelidon nilotica) — великий крячок (розміром із звичайного мартина), з тов­стим і порівняно коротким чорним дзьобом (нагадує трохи дзьоб мартина) та чор­ними довшими, ніж в інших крячків, ногами. Па голові чорна «шапочка». Верх тіла голубувато-сірий, низ білий. В зимовому оперенні голова біла з пістрявинами на потилиці и чорною смугою через око.

Тримається біля мор­ських узбереж, на островах і в приморських степах.

Зву­ки — двоскладовий, голосний крик «ке-йік» або «ке-век», іноді «кіаа-кіаа».

В Україні гніз­диться на морських узбереж­жях, частіше на островах Чорного моря і Сивашу. Заліт відмічено на Київське водо­сховище (1969 p.).

загрузка...