Біла Церква відзначає день свого народження в 1-у суботу вересня!

Біла Церква - місто обласного значення в Київській області України, адміністративний центр Білоцерківського району. Розташований приблизно в 80 км від Києва на річці Рось. Населення близько 215 тисяч жителів. Місто було засноване в 1032 році київським князем Ярославом Мудрим і називалося Юр'єв. У 1240 році під час монголької навали місто було знищено, від нього залишилися тільки руїни церкви, але незабаром знову відродилося. З 1363 був у складі Великого Князівства Литовського, з 1569 року м. перейшло до Польщі.

У 1651 році тут був підписаний договір між Польщею та повсталими українськими козаками під проводом Богдана Хмельницького. В кінці 16 століття місто отримало магдебурзьке право.

У 1712 року місто знову повертається до складу Польщі. Після другого поділу Польщі в 1793 році місто стало частиною Російської імперії.

В історичному центрі міста розташовані найважливіші пам'ятки Білої Церкви: Преображенський собор, Костел св. Іоанна Хрестителя. У Білій Церкві знаходиться великий і розкішний парковий комплекс «Олександрія» (200 гектарів), який був закладений в 1793 році.

День міста Біла Церква відзначає в першу суботу вересня. Зазвичай цей день проходить весело, з місцевим колоритом… Для жителів міста влаштовують святкові концерти, ярмарки, фестивалі та конкурси… Місто дуже красиве і радо приймає гостей!


    фейсбук