Дніпропетровськ відзначає свій день народження в 2-у неділю вересня!

Дніпропетровськ - обласний центр у східній частині України на березі Дніпра. Дніпропетровськ - великий вузол залізних і шосейних доріг. Заснований 1783 року.

У місті проживає більше одного мільйона дніпропетровців, це третій за чисельністю місто в Україні після Києва та Харкова.

У палеоліті на місці сучасного Дніпропетровська проходив кордон льодовикового щита. На території міста і найближчих околиць відкриті стоянки людини епохи кам'яного століття, сліди орди гунів, аварів, булгар ... На південь від Дніпропетровська (в с. Башмачка) знаходився один з центрів Готської імперії (3-4 століття). Влада над краєм не раз змінювалася (монголо-татари, литовці, поляки) перш ніж перейшла до Росії, в результаті війни з Османською імперією в 1735-1739 роках.

Офіційно місто було засновано під час візиту Катерини II, яка заклала перший камінь у будівництво Преображенського собору 9 травня 1783.

Дніпропетровськ відомий найдовшою набережній в Європі (понад 23 км); Преображенським Собором, який заклала сама Катерина II; Фонтаном-лебедем, висота струменя якого може досягати 50 метрів.

День міста Дніпропетровськ святкує з 70-х років 20 століття. У 2001 році прийнятий Статут міста, яким затверджена офіційна дата проведення Дня міста Дніпропетровська - друга неділя вересня. У цей день святкові заходи проходять по всьому місту і традиційно закінчуються на набережній святковим феєрверком. На Вас чекають святкові концерти, конкурси та цікаві фестивалі!


    фейсбук