Сімферополь відзначає день свого народження в 1-у неділю червня!

Сімферополь - столиця Автономної Республіки Крим. Розташований в центрі Кримського півострова на річці Салгір. Належить до порівняно молодих міст, що з'явилися на карті півострова вже в новий час. Рік заснування міста - 1784-й.

На території сучасного Сімферополя людина оселився ще 40-50 тис. років тому. У 1927 році на лівому березі Салгира, в печері Чокурча, була знайдена стоянка древніх людей.

У III столітті до н. е. виникла столиця пізньоскіфської держави Неаполь Скіфський. Сьогодні про колишню славу скіфської столиці нагадують лише залишки кріпосної стіни і напівзруйнована вежа.

З приходом на півострів татар, на рубежі 15-16 століть на цьому місці з'являється поселення Ак-Мечеть - повітовий центр Кримського ханства. Тут розташовувалася резиденція калгі-султана, який був другим після кримського хана особою.

У місті багато закладів культури. Насамперед, це Кримський академічний російський драматичний театр ім. Горького, Кримський український музичний театр, Дитячий театр ляльок, Кримська філармонія, краєзнавчий та художній музеї. У Сімферополі є свій цирк, який працює практично цілий рік.

День міста в столиці Криму проходить феєрично та казково, з різноманітними концертами, фестивалями та конкурсами зі справжнім кримським колоритом…


    фейсбук