В Україні цьогоріч у святкуванні іудейського Нового року (Рош га-Шана) візьмуть участь близько 40 тисяч паломників із багатьох країн світу.

Про це інформує UATV з посиланням на пресслужбу ДСНС.

Голова ДСНС Микола Чечоткін зустрівся із делегацією Ізраїлю на чолі з послом Джоелем Ліоном щодо гарантування безпеки під час святкування.

“Підписана 15 травня 2017 року між нашими країнами Спільна декларація про наміри щодо співпраці у сфері попередження НС та ліквідації їхніх наслідків є продовженням двостороннього співробітництва. Ми сподіваємося на подальший його розвиток, адже взаємодія між нашими країнами у сфері реагування на надзвичайні ситуації є для нас пріоритетним і актуальним напрямом”, – сказав Чечоткін.

За його словами, найбільш інтенсивне переміщення паломників відбуватиметься через Київ, Одесу та Вінницю.

“Особлива увага буде зосереджена на організації безпеки паломників в Умані. Всі заходи здійснюватимуться у тісній взаємодії з Нацполіцією, місцевими органами влади, з організаторами заходу та консульством у місті Умані, а також представниками поліції Ізраїлю”, – наголосив голова служби.

Заходи з пожежної та техногенної безпеки забезпечуватимуть 114 чоловік особового складу та 26 одиниць техніки зведеного загону ДСНС.

“Працюватимуть стаціонарні пости на пожежних автомобілях, пересувні піші дозори, водолазно-рятувальний пост, а також прикриття основних маршрутів прибуття паломників до Умані постами на спеціальних аварійно-рятувальних автомобілях”, – сказав він.

У період із 23 вересня по 4 жовтня підрозділи черкаського гарнізону нестимуть службу у посиленому режимі, а для вирішення питань екстреної санавіації буде залучено вертоліт ДСНС України у медичному варіанті.


    фейсбук