У Львові вже вдруге відбудеться фестиваль винограду і вина "Галицька лоза", покликаний популяризувати розвиток виноградарства в регіоні.

Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації.

"Упродовж 6-8 вересня триватиме ІІ щорічний Львівський фестиваль винограду та вина. Метою заходу є популяризація галузі виноградарства та демонстрація перспектив та можливостей вирощування винограду на Львівщині", - йдеться в повідомленні.

Як розповів т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Павло Дигдало, на Львівщині з 15 тисяч гектарів, зайнятих плодово-ягідними насадженнями, лише 96 гектарів відведено під виноградники. Тому об’єднати господарства, які займаються виноградарством, буде вигідно для заповнення внутрішнього ринку та в перспективі для роботи на експорт.

У межах фестивалю відбудеться ярмарок регіональної продукції "Добрі традиції Галичини", дегустація районованих столових сортів винограду, вирощених на Львівщині, конкурс на швидкісне поїдання винограду.

"Ми орієнтувались на широкі вподобання наших відвідувачів, оскільки культура споживання винограду та вина потребує популяризації. Готуємо велику програму із конкурсами, квестами, з цінними подарунками та різними гастроновинками", - сказав представник Спілки виноградарів Львівщини Юрій Вітошинський.


    фейсбук