Тим, хто любить прикупити щось у зоні Duty-Free, варто звернути увагу на алкоголь в аеропортах карибських країн. А на косметику найкращі ціни в Європі.

На це вказує нове дослідження від сайту для мандрівників The Points Guy.

Як пише Forbes, загалом найдешевші товари Duty-Free в аеропортах Куала-Лумпур, в Малайзії, а найдорожчі – в грецькому аеропорту Санторині. Дослідження порівняно ціни на 13 видів товарів у 50 аеропортах світу на шести континентах. При цьому до уваги не бралися розпродажі й акції. Всі товари були поділені на більш загальні категорії: алкоголь, косметика, парфуми й тютюн.
Як виявилося, ціна на один і той же товар в зонах Duty-Free різних аеропортів може відрізнятися на 30% чи й навіть більше. «Мандрівникам потрібно з розумом підходити до покупок в Duty-Free. Там є дійсно хороші пропозиції, але також є й надзвичайно завищені ціни», - сказав Скотт Маєровіц з Points Guy.

Перед тим, як купувати щось в аеропорту, він радить туристам дослідити, яка звичайна ціна на бажаний товар. Це зробити не складно, зважаючи на те, що в аеропортах зазвичай є безкоштовний Wi-Fi. «Просте правило каже: чим вищий податок на товар, тим краща пропозиція буде в Duty-Free», - пояснив Маєровіц. Отож автори дослідження радять тим, хто мандрує в Україну, звернути увагу на алкоголь в зоні Duty-Free.

В аеропортах Києва ця категорія товарів виявилася дешевшою, ніж в інших країнах. Також недорого пляшку чогось міцного можна придбати в Мадриді й в аеропорту острова Великий Кайман. Найдорожче алкоголь коштує в грецькому Санторіні, в аеропорту Аккри в Гані, а також в Афінах.

Косметику дослідники радять купувати в Лондоні, Дубаї й Відні. Найдорожче вона обійдеться в Бангкоку, Цюриху й Мадриді. Проте в іспанській столиці, як виявилося, вигідно купувати парфуми. Також на цей товар варто звернути увагу в Лондоні й аеропорту міста Порту в Португалії.

Найдорожче парфумерія коштує в Duty-Free Бангкока, Відня й Аккри. Ціни на тютюнові вироби, згідно з дослідженням, виявилися найбільш привабливими в Сінгапурі, Гонконгу й Таїланді. Найдорожчі цигарки продають в Лондоні, Парижі й Сіднеї.

Джерело:  www.unian.ua


    фейсбук