В Одесі «Французька весна»

В Одесі стартує щорічний фестиваль «Французька весна».

У рамках заходу - проведення допрем'єрних показів справжнього французького кіно, колекцій модного одягу та музичні вечори.

Як розповів керівник Альянс Франсез Сільвен Бано, цього року будуть представлені три соціальні драми, призери Каннського фестивалю і володарі кількох «Сезарів» - «Паліція», «Зміцнення державою» та «Незакінчений роман».

Всі ці фільми  покажуть в Україні вперше.

Крім кінотеатрів, «Французька весна» пройде і на інших майданчиках міста. 7 квітня в клубі Trueman відбудеться французька вечірка, на якій звучатимуть французькі пісні в інтерпретації гітариста Ніколо Потро і групи Asea Sool.

А 14-15 квітня в одеській обласній філармонії покажуть колекцію французького дизайнера Елен Сорель, яка, за її власними словами, творить «для активних і сучасних жінок, які цікавляться модою».

Одним із пам’ятних моментів французької весни в Одесі стане спектакль «Чудо-водні історії» сучасного цирку BaroloSolo, який продемонструють одеситам в Українському театрі. Для чого прямо на сцені театру побудують багаторівневий шестиметровий басейн.

Завершиться фестиваль кіномарафоном «Довгі ночі короткого метру», в програмі якого 26 кращих короткометражних стрічок, відзначених на різних міжнародних фестивалях.

Кіномарафон пройде в два етапи: 20 і 21 квітня у кінотеатрі «Батьківщина», а 27-28 у кінозалі «U-cinema».

Фестиваль, головним організатором фестивалю є Посольство Франції в Україні, пройде в шести містах - Донецьку, Дніпропетровську, Києві, Львові, Одесі та Харкові.


    фейсбук