Німецький аеродром в Маріуполі досі зберігає військові таємниці

Німецькі війська окупували Маріуполь в період в 1941 по 1942 роки. Одним з найцікавіших історичних об'єктів, який зберігає пам'ять про ті часи, є один з двох німецьких аеродромів, розташований на Волонтерівці, за 23-м мікрорайоном на території водокачки. Він і донині є під охороною/

про це пише місцевий сайт mariupol.7ya-media.com.
Цей військовий об'єкт становить величезний інтерес, тому що говорячи про це місто часів Другої світової війни, багато хто згадує про мінні бої на морі, в той час як повітряні бої в маріупольському небі були не менш видовищними.
У період проведення особливо важливою для Гітлера і вермахту операції «Блау» штаб одного з німецьких повітряних флотів, яким командував генерал-полковник барон Вольфрам фон Ріхтгофен, базувався Маріуполі, це відбувалося з 18 липня по жовтень 1942 року.
Німецький аеродром являє собою величезну територію, на якій багато покинутих будівель, серед яких збереглася і частина ангару. У часи війни тут базувалися в основному винищувачі.

 

Крім мінної війни, на Азовському морі широко велася повітряна війна. У Маріуполі ворожі війська обладнали два аеродроми: на Новоселівці і в Іллічівському районі.

Західніше заводу імені Ілліча знаходився другий аеродром. Там дислокувалися переважно важкі літаки типу «Юнкерс».

 

 


    фейсбук