Одеса запланувала 136 культурних подій у 2013 році

У році, який минув, у чорноморській Одесі намітилася тенденція збільшення притоку туристів: згідно з офіційними даними, столицю гумору відвідали понад мільйон гостей.

Про це повідомила начальник управління культури й туризму Одеської міської ради Тетяна Маркова.

"Збільшення кількості туристів у чималій мірі пов'язане з проведенням у місті біля моря різного роду міжнародних фестивалів (свята Гуморини, кінофестивалю, Дня міста, багатолюдних музичних і оперних гала-концертів), на які з великим задоволенням приїжджають гості міста", — відзначила вона.

Для гостей міста неподалік від знаменитого оперного театру відкрито Туристичний інформаційний центр, а також його філію на Центральній алеї курортно-пляжного комплексу "Аркадія". Тут можна отримати всю необхідну туристам інформацію.

Кілька місяців тому розпочав свою роботу перший Shuttle-bus, метою якого є трансфер туристів, зокрема пасажирів круїзних суден, від будинку Морського вокзалу до Катеринінської площі та назад. "Функціонування Shuttle-bus передбачається у сезон заходу круїзних суден і здійснюється на платній основі. Зараз обговорюється з підприємствами-перевізниками питання про придбання у 2013 році для Одеси двоповерхового туристичного автобуса з оглядовим майданчиком", — додала Т.Маркова.

Всього в 2013 році відбудеться 136 культурних подій. Це виставки, конкурси, фестивалі, День міста, Гуморина, Органний фестиваль та багато іншого.

 


    фейсбук