Під час осіннього місячника з благоустрою, який тривав у Києві з 30 вересня до 31 жовтня, було висаджено понад 4 тис. дерев та 29 тис. кущів, знято 1 982 сухостійних дерев та ліквідовано 79 сміттєзвалищ на зелених зонах. Про це під час розширеної апаратної наради повідомив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовой.

«Своєю красою щодо озеленення відзначився Оболонський район. Саме він започаткував традицію створення екологічних зон на прибудинкових територіях. Цю естафету підхопили всі райони міста, створивши з початку року 770 екологічних зон. Так, наприклад, у Дніпровському районі зроблено комплексний благоустрій на Дніпровській набережній в парку «Вербовий гай». Там влаштовано квітники, зовнішнє освітлення, мощення доріжок фемами, розміщено лави для відпочинку, влаштовано фонтан, створено газони тощо», – зауважив Сергій Садовой.

Він також зазначив, що серед основних недоліків в утриманні зелених насаджень є паркування автотранспортних засобів на зелених зонах.


    фейсбук