Якщо ви хочете активно відпочити та вирішили піти в похід, то вам потрібно його дуже ретельно планувати. Почніть зі списку речей, які вам стануть у нагоді під час перебування на природі. Він має бути добре обміркованим і складеним заздалегідь.

Насамперед слід враховувати, що для походу, який триватиме зранку до вечора, вам знадобиться менше речей, ніж для походу з ночівлею. Тому такі списки будуть різними.

Далі ми виділимо кілька позицій, які, на нашу думку, зможуть вам забезпечити хоча б мінімальний комфорт саме під час тривалого відпочинку.

Список речей 

Тут зазначені тільки речі першої необхідності, які мають бути основою вашого багажу. Але цей список ви за потреби можете доповнити.

Отже, вам однозначно знадобиться наступне:

  • Намет. Без нього вам точно не обійтись, якщо ви плануєте заночувати на природі. По-перше, при виборі слід враховувати кількість учасників походу, адже туристичні палатки бувають одномісні, двомісні й такі, що розраховані на кілька осіб. По-друге, при виборі потрібної за місткістю моделі також зверніть увагу на її вагу та габарити у зібраному стані.
  • Похідна плита. Це легкий, компактний і зручний у користуванні прилад. З його допомогою ви зможете готувати їжу з нуля чи розігрівати вже готову. Звісно, ви можете скористатися й багаттям, але використання плитки значно пришвидшить цей процес і завдасть менше клопоту.
  • Харчові продукті та вода. Беріть з собою продукти двох типів: ті, які не потребують термообробки (їх можна їсти відразу), і ті, які швидко готуються за допомогою похідної плити. Також не забувайте про чай, каву, цукор, сіль та питну воду.
  • Посуд. Для походу найліпше підходить металевий і пластиковий багаторазовий посуд. Не забудьте також взяти кухонний інвентар для приготування їжі та столові прибори.
  • Аптечка. У ній обов'язково мають бути ліки, які ви приймаєте, а також пластир, бинт, джгут, антисептичні та знеболювальні препарати, засоби для ШКТ і сезонні засоби (від сонця, від комах тощо).
  • Рюкзак. Він має бути зручним, міцним і мати відповідну конструкцію та об'єм, щоб вам було максимально комфортно нести усі речі. Такі характеристики мають туристичні рюкзаки.

Обираючи намет чи рюкзак, обов'язково детально ознайомлюйтесь з усіма їх характеристиками по експлуатації. І не соромтеся консультуватися у спеціалістів чи просити поради у досвідчених друзів, якщо сумніваєтесь в якихось моментах.

Зважайте на те, що цей список призначений насамперед для піших походів. Він може бути й набагато довшим, якщо ви запланували провести вихідні на природі та збираєтесь їхати до місця відпочинку автомобілем. Бо в такому разі вам не доведеться нести всі необхідні речі на власних плечах.


    фейсбук