Обираючи самокат для підлітка, слід віддати перевагу спортивним моделям. Адже більшість дітей використовують його не лише для пересування, але й для виконання трюків. 

Критерії вибору

Враховуючи велику кількість пропозицій від виробників, самокати у Чернівцях представлені дуже широко. Тому перед покупкою слід визначитися з важливими параметрами. Спеціалісти рекомендують враховувати наступні характеристики:

  • Вага. Маса самокату відіграє ключову роль, тому цей критерій є визначальним під час вибору моделі. Якщо більшість трюків виконуються у повітрі, то слід віддати перевагу легкій конструкції. Тоді як стрибки вимагають більшої ваги, що дозволяє успішно витримувати удари.
  • Розмір коліс. Чим менше їхній діаметр, тим краща маневреність пристрою. Оптимальний варіант для новачків – колеса з діаметром від 110 до 126 мм. Для «профі» можна брати самокати з меншими колесами.
  • Вид колісних дисків. Виробники пропонують варіанти з пластиковими і металевими спицями. Цей параметр впливає на швидкість руху та рівень вібрації коліс. Для любителів швидкої їзди ідеально підійдуть диски, виконані з алюмінію.
  • Кермо. T-подібні конструкції вирізняються невеликою вагою, доступною вартістю й безпечністю. Y-подібне кермо забезпечує рівномірний розподіл навантаження. Bat-Wing вважається найбільш міцним. Навантаження в основному приходиться на труби, а низько посаджений руль дозволяє високо підстрибувати.

Для комфортного катання бажано заздалегідь «приміряти» самокат: обидві ноги повинні вміщатися на підніжці.

Популярні моделі

Безумовним лідером по кількості продажів є самокат Scale Sports Storm американського виробництва. Ця конструкція ідеально підходить для виконання різноманітних, у тому числі складних, трюків. Колеса витримують значні навантаження. Кермо, виконане з алюмінієвого сплаву, забезпечує легке управління пристроєм. Діаметр коліс становить 100 мм, рівень жорсткості сягає 84А. Підшипники оптимізовані під ультрашвидке пересування. Самокат, який можна замовити у каталозі Алло у Чернівцях, виготовлений з урахуванням сучасних технологій. Такий підхід гарантує комфорт та безпеку використання.

Вдалою покупкою стане придбання трюкового самокату Xinlong 13. У пристрої втілені якісні рішення професійного рівня для підвищення мобільності. Міцна рама зі сталі плавно переходить у кермо. Стійка може змінювати висоту, зважаючи на зріст користувача. Простора підніжка оптимізована під підвищені навантаження, що дозволяє використовувати модель як дорослим, так і дітям. Її поверхня покрита нековзким покриттям. Це забезпечує міцну фіксацію ноги та зводить до мінімуму ризик травмування.

Головна фішка самокату Best Scooter Maxi – вбудовані турбіни, які під час катання пускають дим. Для цього достатньо заправити їх водою перед прогулянкою. Також пристрій видає шум двигуна або музику. Додаткові переваги моделі – надійність та незначна вага. Кермова стійка регулюється за зростом дитини.


    фейсбук