"Українська Венеція», як всі називають ці землі в дельті Дунаю, розташувалася на кордоні з Румунією.

Тут знаходиться нульовий кілометр течії цієї річки - місце впадання Дунаю в Чорне море. На пам'ятному знаку обожнюють фотографуватися туристи.

Місто - центр Дунайського біосферного заповідника (вул. Татарбунарського повстання, 132-а, тел. +38 (04843) 3-11-95, 2-15-77, e - mail : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Сайт http : / / dunay.environment.ru /, є музей). Заповідник включає в себе наймолодшу сушу Європи. Тут можна відправитися на екскурсію на кувшинкові поля, побачити рожевих пеліканів і орланів - білохвостів. Інформаційно-туристичний центр розташований у Вилковому, в старій частині міста, на вулиці Нахімова, 4. На островах дельти живуть липовани - старообрядці.

Місто Вилкове було засноване у 1746 році старовірами, що рятувалися від утисків офіційної церкви. Зберігся старообрядницький храм Різдва Пресвятої Богородиці (1850). Жителі міста пересуваються вулицями на човнах-єриках, як веніціанці на гондолах. Центральний проспект - Білгородський канал. Будучі тут, неодмінно спробуйте місцеву полуницю і виноград сорту «Алевак», червоне вино і трав'яні чаї з самовара, ну і, звичайно ж, рибу, адже тут мешкає 100 її видів! У Вилковому є автостанція, з якою можна добратися до Кілії, Одеси, Ізмаїлу, Херсону, Києва.


    фейсбук