Містичні речі відбуваються і на вершині гори Демірджі в Криму. Де серед групи хаотично розкиданого каміння пальцевидної форми знаходиться долина, яка прозвана «Долиною привидів».

Досить часто члени експедиції, які забираються в цю долину бачать різні галюцинації та бачення.

Подібні дивні незвичайні ефекти реєструються іноді і в дніпровських глибинах (в Україні Дніпро простягнувся на 981 кілометр). Дослідники аномальних явищ класифікують їх як феномен, який пов'язаний зі специфікою існування на великій глибині "чужих" для людини форми життя. Восени 1993 року група київських аквалангістів  спостерігала цілу серію таких ознак. Феномен подібного роду був зафіксований і в 1991 році київськими аквалангістами І.Петровим і Ю.Прібоем, на цей раз на озері Безодня, в півтори годині їзди від Києва ...

Вершина Демерджі піднята на  1240 метрів над рівнем моря. Рівний майданчик вкритий густою високою травою, що налаштовує на відпочинок. Кругом вражаюча безмовність, далеко осторонь залишилися галасливі дороги. На заході видно Ведмідь-гора, ще далі в блакитним серпанку - зубчаста корона Ай-Петрі. На сході розрізняється плоский і довгий мис Меганом, перед ним схожа на цукрову голову конічна скеля Сокіл.

 

 


    фейсбук