Ботанічний сад ЧНУ є одним з найстаріших в Україні. Він був закладений ще в 1877 році, за часів Австро-Угорщини. Біля витоків створення саду стояв магістрат м. Чернівці. На те, щоб створити такий ландшафтний парк, знадобилося 11 років. Не дивно, що і саджанці дерев і чагарників, якими рясніє парк, завозилися сюди з Австрії. До складу України Буковина увійшла в 1940. Тоді новим господарем саду став Чернівецький державний університет. Частина рослин ботанічного саду була знищена під час війни, але більшість грунтових колекцій вдалося зберегти. В 1963 році сад оголошений пам'яткою природи республіканського значення. У 1992 році визнаний об'єктом загальнодержавного значення.
Сьогодні Чернівецький ботанічний сад ділиться на відділення дендрології, тропічних і субтропічних рослин, паркознавства, трав'янистих рослин. У складі є насіннєва лабораторія і гербарій. Дендрарій саду - це 768 видів рослин.

Вікові екзоти, які є особливою гордістю парку, збереглися ще з моменту заснування. Це - кипарис болотний, сосна Веймутова, тюльпанове дерево та ін. Оранжерея площею 525 м2 налічує 920 видів тропічних рослин.

Адреса: вул. Федьковича, 11


    фейсбук