Донецький ботанічний сад заснований 25 червня 1964 року Національною академією наук України. У східній частині Донецька як центр з вирішення фундаментальних і прикладних проблем біології на південному сході України.

Сад розташовується уздовж Богодуховської балки. Площа саду становить 262,2 га (перше місце за площею в Європі). На його території росте біля п'яти з половиною тисяч видів рослин.
Під склом перебуває 1200 квадратних метрів площі, що дозволило організувати 5 оранжерей й імітувати умови тропіків і субтропіків.
В оранжереях працюють 12 співробітників, а всього в ботанічному саду працює близько 200 співробітників, у тому числі 6 докторів наук і 22 кандидати наук.

У колекціях Донецького ботанічного саду росте 71 вид рослин, які охороняються на міжнародному рівні; 97 видів рослин, занесених у Червону книгу України; 88 видів рослин, які охороняються на регіональному рівні.
Ботанічний сад тісно співпрацює з Нікітським, Криворізьким, Запорозьким, Київським та іншими ботанічними садами України, країн СНД і далекого зарубіжжя.

Адреса: Донецьк, просп. Ілліча, 110


    фейсбук