1958 року на околиці міста Кіровограда було створено мальовничий острів, який став популярним місцем для відпочинку. Тут було висаджено біля 50-ти видів різноманітних дерев та кущів. У 1972 році парк було віднесено до категорії парків-пам’яток. В 2001 році почали відродження паркової зони, яка в попередні роки без належної уваги була запущена.

На сьогоднішній день кіровоградський Дендропарк – це паркова зона, яка розміщена на 45 гектарах, 33 з яких займають зелені насадження і ландшафтні куточки. Справжня перлина парку – 100 тисяч тюльпанів, які щорік навесні радують всіх відвідувачів. На «кіровоградське диво» приїжджають поглянути з інших міст України. А у 2009 році у парку було посаджено алею туй на честь 70-річчя Кіровоградськой області.

Дуже приваблює відвідувачів - величезний самовар, який круглий рік пригощає всіх смачним чаєм. Улюбленим місцем найменших гостей парку є «зоомістечко», де живуть павичі, рідкі різновиди фазанів і голубів, черепахи, кролики. І з кожним роком мешканців «зоомістечка» ставає все більше. Парк не припиняє своєї роботи навіть взимку.


    фейсбук