Дендропарк є частиною зеленої зони навчального містечка ХНАУ ім. В.В. Докучаєва. Розташований на північному сході навчального містечка. До початку створення дендропарку на відведеній території не було ніякої деревної рослинності, крім дубових лісосмуг по північній і східній межі та ряду дерев клена ясенелистого уздовж південної межі.

Перше садіння відбулося навесні 1972 р. Було створено головну алею (Алея вчених), яка є композиційною віссю дендропарку. Восени того ж року був побудований перший водогін довжиною 440 м уздовж головної алеї, а навесні 1973 р. було розпочато масове садіння живих саджанців, які завозилися зі Львова, Києва, Тростянця Чернігівської області, з лісостепової дослідної станції Липецької області, зі Ставрополя, з багатьох розсадників системи лісового та зеленого господарства Харківської, Сумської, Луганської областей.

У дендрологічному парку сьогодні зростає близько 900 видів, відмін, форм та сортів деревних рослини, що представляють флористичні зони: європейську, кримсько-кавказьку, середньоазіатську, китайську, далекосхідну, японську та північноамериканську.

Парк сміливо можна назвати наймальовничішим куточком Харкова. Це красиве зелене місце з чистим повітрям та квітучими алеями до якого хочеться повернутися знову…


    фейсбук