Озеро Кунігунда - це соляне озеро, концентрація солі в якому досягає 146-150 %, а вода в цих місцях має підвищену концентрацією брому. Кунігунда називають аналогом мертвого моря в Україні.

 Концентрації солі в озері достатня, що б, як і в мертвому морі, ви відчули невагомість при зануренні у води цього озера. Кунігунда - озеро антропогенного походження, утворилося воно внаслідок просідання шахти з видобутку кристалів солі в 1902 році.

Назва настільки незвичайне для нашого слуху з'явилося завдяки угорської цариці Кунігунде , яка була дружиною ясновельможного князя київського Ярополка .

Озеро Кунігунда є курортною зоною. Дно озера і береги покриті шаром лікувальної грязі, яка має насичений чорний колір. Є і ще одна приємна особливість Кунігунского озера - температура води не опускається нижче 17 градусів, а влітку так і зовсім тримається на рівні +27.

 Вибір місць для відпочинку тут величезний. Береги буквально усіяні величезною кількістю санаторіїв, профілакторіїв і готелів. У літній час до них додаються ще, і можливість зупиниться на нічліг в наметі.


    фейсбук