Неповторна романтика Ялти зачаровує… В золотистому проміння сонця це місто особливо прекрасне… Тут можна насолодитися теплим морським вітерцем, помилуватися білими купчастими хмарками, які обвивають вершини гір, побачити лісисті схили та безкінечні простори піщаних берегів… Шум морських хвиль, крики чайок...

Ялта – місто-курорт на Україні, на південному березі Кримського півострова. Розрізняється місто Ялта і так звана «Велика Ялта». Великою Ялтою називають Ялтинський регіон Автономної Республіки Крим. Ця територія займає частину південного берега Криму від Фороса на заході до Гурзуфа на сході і включає два міста (Ялту і Алупку) та безліч селищ.

За найпоширенішою версією назва міста походить від грецького (ялос) – «берег». Перша згадка про Ялту зустрічається у арабського історика Аль-Ідрісиі в 1154 році. Джаліту він називає половецьким містом на чорноморському березі. З кримськотатарського «джалида» (ялита) перекладається як «на березі».

Тут, дійсно, колись було стародавнє поселення. Середньовічні стіни зберігалися до дев’ятнадцятого століття, поки їх по каменю не розтягнули заповзяті жителі Ялти.

Сьогодні Ялта – це райський куточок для закоханих…

Вузенькі вулички міста, величні парки, фортеці та палаци, музеї, церкви… Це далеко не весь перелік того, що варто побачити в Ялті, адже це місто – перлина Криму…


    фейсбук