Сірет - ліва притока Дунаю. Довжина його - 513 км. У річку вливаються води припливу Малий Сірет довжиною 61 км. У верхніх течіях долини Сірету і його приток вузькі, ріки мають гірський характер, русла викладені камінням, течія швидка, є водоспади. Береги складаються з відкладень галечника, глини, суглинків та піску. Русло Сірета помірно звивисте, шириною в межах 7-10 і глибиною - 0,20 - 0,70 м, швидкість течії коливається від 1,5 до 2-3 м / с.

Передгірна рівнинна ділянка починається безпосередньо після виходу річки з гір. Долина тут розширюється до 2-З км, заплава заболочена, русло звивисте, розгалужене, ширина його в межень не перевищує 20 м, глибина - 1-1,5 м, швидкість течії - 1-1,5 м / с. Під час паводків ширина річки зростає до 200 м, глибина - до 2 - З, швидкість течії - до 2-З м / с.

На цій ділянці виявляються щука, головень, підуст, піскар, вусань, уклея, гірчак, зрідка зустрічаються плотва, ян, червоноперка, бистрянка, рибець, голець, окунь, йорж, чоп і минь. У заплавних водоймах Сірету найчастіше живе щука, рідше - плотва, краснопірка, лин, піскар, лящ, карасі, короп, щиповка, в'юн і окунь, дуже рідко - ян, гірчак, голець.

 


    фейсбук