Нижче греблі Київського водосховища знаходиться вершина Канівського. Дніпро тут розпадається на кілька рукавів. У нього сильно розвинена лівобережна заплава, Складена з пісків і супісків. Правий берег високий, в окремих місцях він трохи віддалений від русла річки.

Водосховище утворено в 1973-1976 рр.. вище греблі у м. Каневі. Його площа - близько 675 км2, довжина - 162 км, об'єм - 2,6 км3, найбільша ширина - 5 км, середня глибина - 4,4 м. У середній і нижній частинах швидкість течії не перевищує 0,05 м / с, у верхній частині - 0,10-0,15 м / с. У прибережних мілководдях течія відсутня. Рівень води у водосховищі коливається в межах 0,5 м. Повний водообмін здійснюється 17-18 разів на рік. Крім русла Дніпра, водосховищем затоплена заплава лівого берега з розташованими на ній старицями, протоками та озерами, а також гирлові зони і нижні ділянки приток Дніпра - Десни, Трубежа, Стугни, Червоної та ін

Водосховище мілководне. Найбільші глибини розташовані в місцях колишнього русла Дніпра та його проток. Уроненний режим водосховища залежить від скидання води через греблю Київського і Канівського водосховищ.

З риб в Канівському водосховищі широко представлені щука, плітка, краснопірка, жерех, уклея, густера, лящ і окунь. Часто зустрічаються тюлька, ялець, верхівка, підуст, білоглазка, синець, чехоня, гірчак, щиповка, йорж, носарь, бички, рідко - бобирець, головень, лин, піскар, ян, карась, сазан, голець, сом і судак.

 


    фейсбук