З 29 квітня до 6 травня у Львові на площі перед палацом Потоцьких відбудеться перший в Україні фестиваль «Дні культури та виноробства Угорщини».

Організатори стверджують, що цілий тиждень, впродовж якого триватиме фестиваль, кожен гість заходу зможе відчути себе «справжнім угорцем».

Зокрема, буде можливість покуштувати традиційної угорської страви – гуляшу, затанцювати чардаш, чи послухати добру угорську музику, а також посмакувати всесвітньовідомим вином з Токаю, яке ще у XVIII столітті Ґете назвав «королем вин та вином королів».

Вхід безкоштовним.

Участь у фестивалі візьмуть близько півсотні виноробів та кулінарів з Угорщини і 30 угорських та українських творчих колективів, які представлятимуть не лише традиційну культуру, а й сучасні її напрямки.

Окрім Львова схожі за форматом фестивалю пройдуть також і в інших містах України – Києві, Хмельницьку, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні, Миколаєві та Одесі.

Організатори планують, що фестиваль стане традиційним та буде проводитись щорічно. Захід організований за підтримки Посольства Угорщини в Україні.


    фейсбук

    Останні матеріали