Довжина тіла до 240 см, висота у холці до 160 см, маса тіла 300 кг. Взимку має сірувато-буре забарвлення, а влітку — бурувато-руде. Дорослий самець має великі, красиві, гіллясті роги, що в певній мірі надають йому цей благородний вигляд.

Зараз, завдяки налагодженій охороні в створеній мережі державних мисливських господарств, чисельність виду стабільна і занепокоєння не викликає.
Гон у оленів починається у вересні і триває місяць. Біля самця одночасно тримається 3-5, інколи більше самок. Між самцями бувають бійки, які скоріше нагадують своєрідні турніри. Самки приводять одного, інколи двох телят.

Самці скидають свої красиві могутні роги у кінці лютого — на початку березня. Навесні у травні-червні у них з’являються панти, які до вересня стають знову справжніми рогами.

 


Останні матеріали