Київ - столиця і найбільше місто України. Знаходиться на річці Дніпро. З 882 року Київ - столиця Київської Русі, звідси й друга назва - Мати міст руських. В народі місто називають містом каштанів і другим Єрусалимом. Згідно з легендою, Київ заснований трьома братами з племені полян Хоривом, Щеком і Києм, а також їх сестрою Либіддю, а названий по імені старшого — Кия.

Київ дуже красиве і стародавнє  місто. В ньому гармонійно поєдналися історія і сучасність.

День міста Київ святкують в останні вихідні травня (в 2013 році ця дата припадає на 25 травня). Перше святкування Дня Києва відбулося наприкінці травня 1982 року - 1500-річчя Києва. Ця урочиста подія, при всій своїй помпезності, торкнулася серця киян. З 1984 року почалися регулярні вернісажі на Андріївському узвозі. А в останню неділю травня 1987 вперше був офіційно відзначено День міста Києва. У 2012 році кияни відзначили 1530-річчя з дня його заснування в 482 році.

Кияни люблять святкувати день народження свого міста з відповідним розмахом. Гуляння розпочинаються з традиційного для Києва параду велосипедистів, який стартує рано вранці на Європейській площі. Безліч заходів так чи інакше пов'язане з повітряними виставами: це і запуск повітряних зміїв, і політ аеростатів, і багато іншого.

Неможливий день міста без ярмарки та квіткової виставки. У вечірній час кияни люблять відправитися у водну подорож по головній річці країни. На святкуванні 1530-річчя міста кияни встановили рекорд для книги рекордів Гіннеса: тоді в фаєр-шоу одночасно брало участь найбільша кількість артистів.


    фейсбук