День міста в Дрогобичі прийнято відзначати 21 вересня!

Дрогобич — місто Львівської області. Засноване наприкінці 11 століття. В 1340 р. стало центром староства Перемишльської землі Руського воєводства Королівства Польського, згодом — Речі Посполитої Обох Народів. Сьогодні відоме, як мала батьківщина Юрія Дрогобича, Івана Франка і Бруно Шульца.

Місто виникло приблизно в ХІ столітті. З самого моменту заснування міста головним його багатством була соляна промисловість.

1339 року Дрогобич отримав власний герб, на якому білий орел тримає на грудях щит з тими ж дев'ятьма топками солі.

Дрогобич мав замок з земляними фортифікаційними укріпленнями. Приблизно 1450 року в місті народився Юрію Котермак — визначний діяч східноєвропейського Відродження, перший український автор друкованої книги.

Упродовж XVII століття на Дрогобич періодично накочувались татарські набіги, виникали епідемії, траплялися пожежі та повені. Під час Визвольної війни у 1648 р. козаки Б.Хмельницького захопили місто, під час штурму костела Святого Бартоломія було вбито багато міщан.

У 1772 році Дрогобич, як і вся Східна Галичина, опинився у складі Австрійської імперії. На околицях міста виявляли поклади нафтопродуктів та озокериту.

День міста в Дрогобичі відзначають 21 вересня! Там влаштовують помпезні концерти та цікаві фестивалі…


    фейсбук