День свого народження місто відзначає 21 вересня.

Чернігів - давньослов'янське місто та історичний центр Лівобережної України. Розташований в північній частині країни на правому високому березі річки Десна. Місто славиться своїми пам'ятками часів Київської Русі і Чернігівського князівства.

Колись ці території були центром східнослов'янського племені сіверян. За археологічними дослідженнями, місто існувало вже в кінці 9 століття, коли увійшло до складу Київської Русі. Перша письмова згадка про Чернігів в 907 році як про велике місто, яке значилося другим після Києва.

У 1239 році місто захопили і зруйнували орди Батия. У середині 17 століття в зв'язку з об'єднанням України та Росії Чернігів входить до складу Російської держави.

З давніх церков Чернігова примітні Успенський Єлецький і Троїцький Іллінський монастирі, і Спасо-Преображенський собор, споруджені в 11 столітті, а також Борисо-Глібська церква 12 століття.

За огорожею Єлецького монастиря височіє величезна земляний насип. Це всесвітньо відомий курган Чорна могила. Він був насипаний у 60-ті роки 10 століття над похованням знатного воїна, як вважають більшість істориків, останнього Чернігівського князя дохристиянської епохи.

День міста в Чернігові проходить яскраво, з різними фестивалями та конкурсами… Місто радо вітає гостей!


    фейсбук